10 Comments

 1. Bram Kruijswijk

  Hey Pascal hoe is de smaak? Ik wil hem niet te sterk hebben maar ook zeker niet te zoet. Net klaar met min limoncello die is echt top zou ik dan met dezelfde verhoudingen kunnen werken denk je? Ik heb hiervoor Sorrento citroenen gebruikt heb je voor arancello ook specifieke sinasappels?

  Gr Bram

  • He Bram,
   Goede vraag die je stelt.
   Ik gebruik tegenwoordig een andere manier om de smaak te bepalen, namelijk door het gewicht van de schillen te bepalen. Dat kun jij nu niet meer als ze al in de alcohol staan.
   Wat ik je zou adviseren is om in een kleinere hoeveelheid dezelfde verhouding aan te houden: dus bijvoorbeeld 100ml 95% pakken en dan 160ml water met 60gr suiker. Dat proef je en bepaal je welke kant je uitgaat.

   Ik maak tegenwoordig in dezelfde suikerwater verhouding op 1L 95% 2L water met 750gr suiker. Minder zoet & minder sterk en zo vind ik ‘m lekker…

   Mocht je nog vragen hebben: stel ze!
   Succes,
   Pascal

 2. Roger Plettenberg

  Na eerder zelf al limoncello gemaakt te hebben nu begonnen aan de arancello. Vraag is hoe schil jij de sinaasappels? Ik gebruik een dunschiller en probeer echt zo weinig mogelijk wit erin te krijgen. Heb je ook een afbeelding van een goed geschilde schil? Waar krijg je draadpepers?

  Alcohol koop ik in Luxemburg 20 euro per liter. Hier bij de slijter 35 euro.

  • Hoi Roger,
   Dankjewel voor je reactie; leuk dat je ook nu aan de arancello begint.
   Ik gebruik ook een dunschiller; sinaasappels zijn gemakkelijker te schillen dan de meeste citroenen.
   Ik heb helaas geen foto van een goed geschilde schil – als ik nieuwe maak hoop ik dat ik er aan denk.
   Draadpepers heb ik bij Hanos gekocht, maar zijn echt geen voorwaarde voor een lekkere arancello; sterker nog, misschien is het wel leuker om juist met een ‘kale arancello’ te beginnen en er je eigen ding van te maken!
   Ik ken de prijzen in Luxemburg inderdaad; soms heb ik geluk en wordt uit Italië wel eens wat meegenomen (da’s nog goedkoper).
   Veel succes en nog meer plezier!
   Pascal

 3. Miranda de Geest

  Hai!

  Hoeveel gram sinaasappelschillen gebruik je?
  Ik had voor mijn versie schillen van bloedsinaasappelen gebruikt.
  Ik had zelf 300 gram aan schil, 1.2 L alcohol 95% 2 liter water en 700 gram suiker.
  Zelf vind ik hem nog wat te scherp en mis toch een beetje de sinaasappelsmaak.
  Zou ik nog wat hieraan kunnen veranderen. Heb je tips?
  Ik hoor het graag van je.

  Groetjes Miranda.

  • Hoi Miranda,
   Ik heb de schillen van sinaasappel nooit gewogen; bij citroen wil ik minimaal 150gram op 1l alcohol.

   Wat bedoel je precies met ‘te scherp’? Misschien om te proberen dezelfde hoeveelheid schil aanhouden en dan op 1l alcohol. Ik maak mijn limoncello altijd met 1l alcohol, 2l water en 750gr (soms 700gr) suiker. Als ik dat vergelijk heb je 20% meer alcohol op dezelfde hoeveelheid suikerwater…

   Kort en goed: ik moet ook weer eens arancello gaan maken!

   Groeten,
   Pascal

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.