6 Comments

 1. Bram Kruijswijk

  Hey Pascal hoe is de smaak? Ik wil hem niet te sterk hebben maar ook zeker niet te zoet. Net klaar met min limoncello die is echt top zou ik dan met dezelfde verhoudingen kunnen werken denk je? Ik heb hiervoor Sorrento citroenen gebruikt heb je voor arancello ook specifieke sinasappels?

  Gr Bram

  • He Bram,
   Goede vraag die je stelt.
   Ik gebruik tegenwoordig een andere manier om de smaak te bepalen, namelijk door het gewicht van de schillen te bepalen. Dat kun jij nu niet meer als ze al in de alcohol staan.
   Wat ik je zou adviseren is om in een kleinere hoeveelheid dezelfde verhouding aan te houden: dus bijvoorbeeld 100ml 95% pakken en dan 160ml water met 60gr suiker. Dat proef je en bepaal je welke kant je uitgaat.

   Ik maak tegenwoordig in dezelfde suikerwater verhouding op 1L 95% 2L water met 750gr suiker. Minder zoet & minder sterk en zo vind ik ‘m lekker…

   Mocht je nog vragen hebben: stel ze!
   Succes,
   Pascal

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.