In 2024 gaan we ons ‘BBQ pairing’ concept uitbreiden met bier! We gaan dus niet alleen BBQ met whisky pairen, maar ook met bier, in samenwerking met Dorpsbrouwerij de Maar in Jabeek. We hebben 2 weekenden geplanned en de tastings zullen plaatsvinden in Brasserie de Maar, Maar 2 in Jabeek. Aanmelden voor de tasting kan via info@brasseriedemaar.nl

In 2023 gaan we weer verder waar we vorig jaar zijn gestopt, namelijk met Boetteren!
We gaan samen met Mike van The Whisky Office een aantal tastings geven, waarbij BBQ en whisky bij elkaar komen en uiteraard is er ook ruimte voor workshops!

Hier zijn een aantal foto’s van het weekend van 30/31 juli:

[ oorspronkelijke taal – Limburgs ]

Veer wille euch op een toegankelijke en begriepelijke maneer loate zeen wie datger mit euche eige BBQ toes nog meer plezeer kènt höbbe en luuj verwenne mit lekkersj van de BBQ. Veer vinge het belangriek dat ger get liëert en doarum goat geer de workshop doon en neet kieke noa wat veer doon!

Geer goat op dea daag volgende gerechtjes make: spareribs, wortels, hasselback erpel, zalmbonbons, kippesjpieze mit lekker suiske & garnalen in pancetta. Omdat geer wersjienlik waal doorsj kriegt van al dat lekkersj, kriegt ger van os 5 consumpties!

Dat wille vr geere goan doon mit maximaal 16 luuj Biej Laurengske i Pöt; wense intresse has, sjik dan een mail noa boetteren@outlook.com en dan kriegse van os reaksie wasse mos doon om definitief in te sjrieve.

Veer höbbe volgende daag besjikbaar | vr boettere tusje 14.00 en 19.00 zoeget

30 juli, 31 juli, 24 september, 25 september

De kosten veur dit boetteren bedragen 85 euro, inclusief de 5 consumpties.

Volg os oppe Feesboek: https://www.facebook.com/BoetterBroeders

[ Nederlands ]

Wij willen jullie op een toegankelijke en eenvoudige manier laten zien hoe je thuis met je eigen BBQ nog meer plezier kunt beleven en andere mensen kunt verwennen met lekkers van je BBQ. Wij vinden het belangrijk dat jullie iets leren en daarom gaan jullie de workshops uitvoeren en niet kijken naar wat wij doen!

Jullie gaan op die dag volgende gerechtjes maken: spareribs, wortels, hasselback aardappels, zalmbonbons, kipspiesen met een lekker sausje & garnalen in panchetta. Omdat jullie waarschijnlijk wel dorst krijgen van al dat lekkers, krijgen jullie van ons 5 consumpties!

Dat willen we met maximaal 16 personen doen Biej Laurengske in Puth; als je interesse hebt, stuur dan een email naar boetteren@outlook.com en dan krijg je van ons een reactie wat je moet doen om de inschrijving definitief te maken.

We hebben volgende data | we boetteren overigens tussen 14.00 en 19.00 ongeveer:

30 juli, 31 juli, 24 september, 25 september

De kosten voor dit boetteren bedragen 85 euro, inclusief de 5 consumtpies.

Volg ons ook op Facebook: https://www.facebook.com/BoetterBroeders

Boetter Broeders

[Orginele taal – Limburgs]

Boettere of ‘buttere’ zo wie dat ze ‘t vreuger sjreeve; kint geer die oetdrukking?

Buttere is aafkomstig oet de tied van de koempels in de mien, vreung op en boete de koel en verwies noa ‘same broad eate’; ‘t is ‘n verbastering van ‘t Duutsje Butterbrot.

Veer höbbe d’r Boetter Broeders van gemak; veer BBQen en eate same en veule os wie breurs van een anger mam. Het verbroederde geveul dat veer doabiej höbbe wille veer ooch mit euch deile.

^Boetter Broeders

Rik Diederen, Cliff Gerards, Pascal Pluijmaekers

[Nederlands]

Boettere of ‘buttere’ zoals het vroeger werd geschreven; kennen jullie die uitdrukking?

Buttere is afkomstig uit de tijd van de Limburgse mijnen, koempels (zo noemden mijnwerkers elkaar) waren in de mijn en daarbuiten bevriend met elkaar en het verwijst naar ‘samen brood eten’; het woord is een verbastering van het Duitse Butterbrot.

Wij hebben daar Boetter Broeders van gemaakt; we BBQen en eten samen; we voelen ons broers van een andere moeder. Het verbroederde gevoel dat wij daarbij hebben willen we graag met jullie delen.

^Boetter Broeders

Rik Diederen, Cliff Gerards, Pascal Pluijmaekers

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.