10 Comments

 1. Locutus

  Heb hem net gemaakt met de volgende ingrediënten.
  6 sinaasappels
  3 cardemon zaden
  1 vanille stokje
  1 kaneel stokje
  7 tot 10 dagen laten trekken.

  Erg lekker geworden, nu al moet nog een maandje paren en dan is hij helemaal top.

 2. Roger Plettenberg

  Hallo Pascal,
  Kun je mij vertellen wat draad peper is? Ik kan het nergens vinden! Ook google helpt niet hierin.
  Overigens is de arancello heerlijk! Ik doe er nog kaneel bij.
  Groet Roger

  • Hallo Roger,
   Hanos verkoopt ze van hun huismerk Apollo. Het is absoluut niet vereist, maar omdat het zo slecht verkrijgbaar is, is het voor mensen die het niet kennen wel een grappig detail. Een spaan pepertje snipperen kan ook!
   Groeten,
   Pascal

 3. F Verachtert

  Hey, heb al een paar keer uw receptje gebruikt, heerlijk gewoon. Nu vragen mij sommigen of ik een deel water kan vervangen door het appelsiensap zelf maar ik vind dit nergens terug waarvoor wel een reden al zijn. Heeft u dit al een keertje geprobeerd? Of wat is uw gedacht hierover ? Alvast bedankt voor uw reactie, grtjes

  • Hallo Filip (of Fiona),
   Ik heb het met sinaasappel niet geprobeerd, met citroen wel; ik had een deel van het water vervangen door citroensap. De uitdaging die je dan krijgt is dat je een andere balans krijgt en wellicht de suikerwater niet meer klopt. En verder: als je het voor ‘deze keer’ goed hebt, dan kan de zuurgraad van de sinaasappels (of citroenen) volgende keer weer anders zijn en dan smaakt het weer anders.

   Dus het antwoord op je vraag is: vanwege de smaakconsisitentie doe ik het niet, maar het kan zeker!
   Veel plezier als je ermee gaat experimenteren; hou me graag op de hoogte van hetgeen je doet!
   Groeten,
   Pascal

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.