5 Comments

 1. Maya

  altijd als ik een dergelijk gerecht maak dan stolt het ei niet in de oven. Ik heb geen idee wat ik hier aan kan doen. Ik gebruik een aardewerken quicheschaal. Dat zou de warmte toch prima moeten geleiden. Het staat nu al drie kwartier in de oven maar er gebeurt niks. Jammer. Heb je een tip?

 2. Maya

  Het is inmiddels gelukt. Ik had boven- en onderwarmte aan. Toen ik alleen de bovenwarmte deed stolde het ei gelukkig wel. Heerlijke quiche en lekker makkelijk om te maken. Bedankt voor het recept.

  • Hoi Maya,
   Dank voor je reactie(s) en fijn om te lezen dat het nu wel gelukt is.
   Als het ei niet genoeg stolt dan heeft dat alles te maken met het feit dat de gewenste kerntemperatuur niet behaald wordt: een eiwit begint te stollen bij 55 graden en is volledig gestold bij 65 graden (kern)temperatuur. Ik gebruik altijd een hete lucht ovenstand, waarbij de lucht dus wordt rondgeblazen in de oven; dit heeft als voordeel dat het wat sneller gaart.
   Wat ook uitmaakt is natuurlijk hoe dik de laag ei is; op mijn foto zie je dat ik een hele ondiepe quichevorm heb gebruikt; misschien heb jij een kleinere kom/schaal gebruikt die hoger is, dan duurt het ook langer!
   Mocht je nog vragen hebben, dan weet je me te vinden; fijn dat het gesmaakt heeft!
   Pascal

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.