Nashi peer, ik had er nog nooit van gehoord, tot een collega zich meldde met een nashi peer. Ze groeien bij hem in de tuin en wilde deze heerlijke vrucht graag met me delen. Goed: ik ben niet vies van dingen opzoeken en uitproberen en al snel had ik meerdere doelen gevonden voor de nashi peer en het eerste was om deze heerlijke vrucht te roken en er vervolgens een heerlijke cocktail van te maken. Even terug naar de vrucht, want dat is echt geweldig: het heeft de vorm van een appel, de schil van een peer en smaakt naar peer/meloen, gruwelijk lekker! Ik kom er nu achter dat deze nashi peer ook in de Koreaanse keuken veelvuldig wordt gebruikt, om de sauzen die vaak toch ook sojasaus bevatten, wat lichter en fris-fruitiger te maken. Zo vind je de nashi peer ook terug in het recept van de Koreaanse Bulgogi bijvoorbeeld!

Een ander ingrediënt dat de moeite waard is om te vermelden is chocolademunt. Die groeit bij een vriendin in de tuin en dat is me toch een smaakbom! Dat is de ‘kant en klare’ versie van aftereight: een diepe chocolade smaak en de frisheid van de munt – en dat alles samen in 1 plant! Heb jij niet zo’n vriendin, dan gebruik je natuurlijk gewone munt.

Nu kan ik me ook voorstellen dat je geen nashi peer weet uit te halen (de toko en turkse winkel zijn goede kanshebbers om ze te scoren overigens), maar je kunt natuurlijk dit mooie recept ook gebruiken met ‘gewone’ appels en peren – minstens zo lekker!

Ingrediënten:

 • 1 nashi peer
 • kaneel
 • kaneelstokjes
 • (chocolade)munt blaadjes
 • 10cl kokoslikeur
 • 20cl Licor 43
 • ijsblokjes

Eventueel als side: chocolade van ‘the Chocolate line’ (niet gesponsord, maar wel gruwelijk lekker!)

Bereidingswijze:

 1. schil de nashi peer, snij ‘m in 4-en en bestrooi met kaneel
 2. rook de nashi peer met wat cedarhout een kwartiertje op lage temperatuur: 60 graden of zo
 3. snij 1 stukjes van de peer af om te garneren, de rest gaat in de blender, samen met de (chocolade)munt, kokoslikeur en Licor 43, samen met een paar ijsblokjes (ik gebruik er nooit te veel: 4 kleintjes)
 4. laat de blender doen waar hij goed in is en serveer het geheel gezellig!

Geniet er van!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.