Broccoli staat hier vaak op het menu; het is vrij eenvoudig te maken, het heeft een lekkere smaak (in tegenstelling tot veel andere favoriete groenten) en het past bij heel veel gerechten. Meestal stoom ik het (dan blijft er meer smaak ìn de broccoli dan bij het koken ervan), sous vide is erg lekker, maar toch vraag het zo af en toe ook wel om een beetje afwisseling. Je kunt een mooie smaak toevoegen door enerzijds de broccoli even op de BBQ te grillen met een vleugje rookhout, maar ook door een knapperige panko toe te voegen, waar je dan weer andere smaken aan kunt toevoegen, bijvoorbeeld fris (limoenolie) of pittig (chiliflakes); uiteraard kun je ook je eigen draai er aan geven!

Ik ga hier ook reclame maken (terwijl ik daar geen vergoeding voor krijg) voor de olijfolie die ik bij voorkeur gebruik, namelijk die van PuurOlijf. Als je wel eens naar ‘keuringsdienst van waarde’ hebt gekeken, dan zou je kunnen weten dat er veel met olijfolie gerotzooid wordt. Maar niet bij PuurOlijf: het is alleen pure kwaliteit die wordt gebruikt en dat proef je. Kijk voor meer informatie op www.puurolijf.nl. Eén van de dingen die ze ook doen is een private label verkopen (je eigen etiket op de olie), zo ook de limoen olie die door Ki van de Ven wordt verkocht (https://tailoredcatering.nl/)

Ingrediënten:

  • Broccoli
  • 3el panko
  • 3el limoen olijfolie
  • 2tl chiliflakes
  • 1tl uienpoeder
  • 2el parmezaanse kaas
  • 1tl gemalen zwarte peper
  • 1tl knoflookpoeder

Bereidingswijze:

Maak de broccoli schoon en blancheer deze kort: maximaal 3 minuten. Laat de roosjes even uitlekken en leg ze op een grillplaatje. Je kunt ze eventueel platdrukken met de onderkant van een glas.

Meng nu in een kommetje de panko, chiliflakes, parmezaanse kaas, peper en knoflookpoeder. Voeg nu de limoen olijfolie toe (of gewone als je die niet hebt en dan gebruik je sap van een limoen) en roer het geheel onder elkaar. De panko zal de olie opnemen, maar de structuur zal korrelig blijven. Verspreid de panko nu over de broccoli en grill het geheel 15 a 20 minuten op de BBQ (indirect uiteraard) op een 160-170 graden.

Serveer samen met een lekker stukje rundvlees (ook van de BBQ) en aardappelsoesjes! Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.