In deze tijd waarin je er even niet op uit kunt om lekker te lunchen, is het belangrijk om toch nog steeds lekker te lunchen. Verwen jezelf eens met een lekker broodje met deze keer vanalles uit de zee: heerlijke garnalen~surimi salade en gerookte wilde zalm. Ik gebruik op de salade Black Lemon kaas – je kaasboer heeft die vast; het is (ondanks de kleur) een waanzinnig frisse smaak van -zoals de naam al doet vermoeden- citroen. Koud lekker en warm een smaakbom!

Ingrediënten:

Plan de hoeveelheden zo, zodat je uitkomt met bijvoorbeeld 1 bakje garnaaltjes en 1 pakje surimi. Wat over blijft voor het ene broodje doe je in de salade, eventueel een lepel Andalouse saus toevoegen als er te weinig saus is.

Voor de garnalen~surimi salade:

 • 100gr Noordzee (grijze) garnaaltjes
 • 100gr surimi
 • 2el griekse yoghurt
 • 2el aïoli
 • 1el Andalousesaus
 • 2el kruidenkaas
 • 25gr geraspte zwarte kaas
 • Krulpeterselie om te garneren
 • peter uit de molen

Voor de gerookte zalm

 • 80gr gerookte zalm
 • 50gr Noordzee garnaaltjes
 • 50gr surimi
 • Alabama White saus
 • Truffel olie
 • Chili draadjes
 • 2el kruidenkaas
 • Krulpeterselie om te garneren
 • peper uit de molen

Bereidingswijze:

Maak als eerste het broodje met de gerookte zalm; besmeer het broodje met kruidenkaas, leg de plakjes gerookte zalm er op en vervolgens snipper je wat surimi en garnaaltjes erover: niet teveel, maar zoveel dat het gezellig uitziet.

Roer nu de truffelolie door de Alabama white saus en garneer het broodje met de truffelsaus, chilidraden, peper uit de molen en fijn gesneden peterselie.

Wat je over hebt van de garnalen en surimi is voor de salade. Snij de surimi in kleine (maar niet superfijne) stukjes -schuin snijden ziet wel leuk uit- en voeg de yoghurt, aïoli en Andalouse saus toe. Roer dit samen met de gesneden surimi en garnalen goed onder elkaar en voeg naar smaak peper uit de molen toe.

Besmeer nu het broodje met de kruidenkaas, voldoende salade en garneer met fijn gesneden peterselie en geraspte zwarte kaas.

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.