Het Limoncello maken bevalt wel goed eigenlijk, dus waarom niet nog meer dingen zelf maken? Niet alleen omdat het leuk is om te maken, maar het is ook nog eens serieus goedkoper. Ik vind het vooral leuk om als we bezoek krijgen een ‘home made’ drankje neer te zetten, dat misschien wel lekkerder smaakt en zonder allerlei chemicaliën tot stand is gekomen; zo ook deze Sambuca / anijslikeur.

Vandaag de Sambuca dus: een anijslikeur; een typisch Italiaans drankje met een alcohol% van 40%. Traditioneel wordt een Sambuca geserveerd met 3 koffiebonen, die symbool staan voor gezondheid, rijkdom en geluk.

Het maken is ongeveer 5 minuten werk en daarna zijn 4 weken ‘rijptijd’ nodig.

Ingrediënten:

 • 600ml witte rum (ik heb een goedkope rum gepakt, niet perse Bacardi of Captain Morgan)
 • 200gr suiker
 • 1tl venkelzaad
 • 1tl korianderzaad
 • 1tl anijszaadjes

Bereiding:

Doe in een lege en schone fles de suiker, samen met de venkelzaadjes, de korianderzaadjes en de anijszaadjes. Giet de rum erover en sluit de fles af. Bewaar de fles donker, maar niet in de koelkast. Schud de fles elke dag even, zodat alles zich goed mengt.

Over 4 weken gaan we verder!

Sambuca / anijslikeur

Het ziet nog niet heel smakelijk uit, maar dat komt helemaal goed!

Print Friendly, PDF & Email

11 Comments

  • Hoi Jet, natuurlijk kan dat, maar je krijgt dan wel een andere smaak. Rum wordt gemaakt van een bijproduct van suikerriet en wodka of jenever zijn op basis van graan of aardappel. Maar er zit anijs in, dus het zal zeker smaken 😉

 1. Angelique

  Hallo Pascal,

  De Limoncello was een succes! Gemaakt met eigen gebrouwen alcohol, 40%.
  Kan ik voor de Sambuca ook alcohol gebruiken, ipv de witte rum denk je?

  Groet,
  Angelique
  🌸

  • He Angelique,
   Leuk om te horen dat de Limoncello is gelukt. Je kunt Sambuca uiteraard ook met zelfgestookte alcohol maken; het is een anijsdrank en ik vond dat de rum er voldoende smaak uithaalde (Rum bevat ook 40%) alcohol… dus dat gaat zeker goed komen!
   Succes en nog meer plezier gewenst!
   Pascal

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.