Ik vind het geweldig om zeer uitgebreide recepten te maken, met tientallen ingrediënten en verschillende kruiden, maar heel vaak geldt toch de regel: ‘less is more’. Door kwalitatief goede ingrediënten te kiezen, door een strenge selectie aan kruiden toe te passen en door deze op mooie wijze te serveren krijg je vaak als reactie terug: ‘dat is supereenvoudig èn superlekker’; ik zeg wel vaker ‘de kracht van lekker zit ‘m in eenvoud’ en in dit specifieke geval gebruik ik alleen het superlekkere ‘Ras-el-Hanout’ kruidenmengsel, een heerlijk beenhammetje van de slager en verse asperges die een paar kilometer bij ons vandaan groot zijn geworden; frietjes erbij en een eitje en … genieten maar!

Ingrediënten:

  • 1 beenhammetje
  • asperges
  • ras-el-hanout

Bereidingswijze:

  1. Bereid je BBQ voor op een -als het kan directe & indirecte sessie- door je divide en conquer in te richten en als je die niet hebt dan maak je er een indirecte sessie van op zo’n 150 graden.
  2. Kruid het hammetje en leg deze op het rooster; we zoeken een kerntemperatuur van achterin de 50 graden: 57-58 zoiets.
  3. Als het hammetje zo’n 50 graden is dan leg je de asperges ook op het rooster en grill je deze in korte tijd direct; je mag de temperatuur ook iets omhoog doen, maar dat hoeft niet persé.
  4. Als de ham op temperatuur is, dan leg je deze even apart onder een theedoek om te rusten; je kunt nu de tafel dekken, de wijn openmaken en frietjes bakken.
  5. Snij plakken van de ham en doe -als je dat lekker vindt- een hardgekookt ei over de asperges.

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email

2 Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.