Je zou bijna zeggen dat hertenbiefstuk iets voor de kerstdagen is – en daar zijn de foto’s dan ook van afkomstig. Maar aangezien je hertenbiefstukjes prima kunt invriezen zou je er nu ook een paar uit de vriezer kunnen halen om deze heerlijk te bereiden op deze manier. Wat ik namelijk heb gedaan is de biefstukjes gepaneerd; gewoon met paneermeel, niks spannends, maar dat zorgt voor een nog sappiger eindresultaat en dat verbaasde me op een aangename manier!

Ingrediënten:

  • 1 hertenbiefstukje per persoon
  • 1 ei
  • peper uit de molen
  • paneermeel

Bereidingswijze:

Laat de biefstukjes op kamertemperatuur komen; dat is bij dit fijne vlees bijzonder belangrijk! Dus als ze in de vriezer liggen, dan laat je ze in de koelkast ontdooien (24 uur voordat je ze nodig hebt) en vervolgens een half uurtje voor gebruik uit de koelkast halen.

Klop in een schaaltje het ei los, schud het paneermeel op een bordje en doe wat peper uit de molen op de drooggedepte biefstukjes. Haal nu het biefstukje door het ei, vervolgens door de paneermeel en bak ze heel kort op hoog vuur, zodat het paneermeel mooi goudbruin wordt.

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.