Een dag later dan ‘normaal’, maar de drukte van afgelopen week stond me in de weg om voor zaterdag het recept af te hebben. Excuses daarvoor en hopelijk compenseert de creativiteit van dit recept de vertraging.

Soms krijg je van je kinderen verzoeken om te eten dat je denkt: waarom vraag ik het ook? Leerpuntje: nu voeg ik toe ‘maar dat wilt niet zeggen dat ik iets doe met je antwoord’… – flauwekul natuurlijk, het prikkelt de creativiteit enorm. Het verzoek van mini-me was “iets met spinazie en rookworst”. Ok dan, ik ben geen fan van rookworst, dus op zoek naar een rookworst – de slager bleek lekkere (en uiteraard huisgemaakte) te hebben. Spinazie vers gewokt en goed laten uitlekken… en dan? Op een pizza dan maar! Met zwarte kaas wordt het misschien een leuke combinatie: ieder aanwezig gezinslid zijn feestje: pizza, spinazie & rookworst en kaas.

Ingrediënten:

  • 1 pizzabodem van Tante Fanny
  • 400gr verse spinazie
  • verse nootmuskaat
  • 2tl knoflookpoeder
  • 1 rookworst
  • geraspte kaas: ik nam Black Lemon
  • 100gr geraspte Alta Badia
  • 1/2 bakje Paturain kruidenkaas
  • 1 blikje tomatenpuree

Bereidingswijze:

Rol de pizzabodem uit op een bakplaat; smeer de Paturain gemengd met de tomatenpuree uit over de bodem. Wok de spinazie samen met wat verse nootmuskaat en knoflookpoeder in een beetje olie. Snij vervolgens de spinazie zeer fijn en doe deze op de pizzabodem.

Snij de worst in stukjes en leg deze vervolgens op de spinazie. Rasp nu de Alta Badia over het geheel en vervolgens een beetje Black lemon kaas – let op dat het niet te veel is, het moet geen zwarte massa worden.

Rasp vervolgens nog wat nootmuskaat over het geheel en schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven voor 15 minuten op 200 graden.

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.