Varkenswangen: geweldig – wie kent ze niet? En als je ze niet kent dan wordt het de hoogste tijd om daar verandering in aan te brengen. Superzacht en toch een briljante struktuur; het lijkt op draadjesvlees, maar dan zachter.

Ingrediënten:

  • 1 kg varkenswangen
  • appel rookhout
  • 2 wellant appels
  • 6 plakken peperkoek
  • 4 kaneelstokjes
  • 3 uien

Bereidingswijze:

De varkenswangen worden 2.5 a 3 uur gerookt op 110 graden met appelhout. Daarna gaan ze in een afgesloten bak met 1 in stukken gesneden appel, een in ringen gesneden ui, de kaneelstokjes en een beetje water ongeveer 2 uur lekker pruttelen.

Tot slot gaat het geheel voorzien van nog een in stukjes gesneden appel, 2 in ringen gesneden uien en de 6 plakken peperkoek bij elkaar en worden tot een heerlijke stoofpot! Laat dit nog een uurtje pruttelen in een afgesloten pan en ga dan genieten! Indien nodig kun je 200 a 300ml bouillon toevoegen om wat meer saus te krijgen.

Smakelijk eten!

Het eindresultaat, serversuggestie met Romanesco en friet
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.