Dit is eigenlijk geboren uit mijn constante zoektocht naar nieuwe en andere dingen. Een gehaktbal maken dat kan ik inmiddels wel, dus dit was gewoon een uitprobeersel. Wel een geslaagd uitprobeersel moet ik zeggen; de smaak en de structuur waren top en het vormpje was net even anders dan normaal, dus een blijvertje. En de naam: tja – het is gemaakt in een muffinvorm, dus dan worden het gehaktmuffins.

Kruid je gehakt vooral zoals je zelf wilt; je zou het recept van deze jammie gehaktballen kunnen volgen. Ik heb er als extraatje een laagje BBQ saus overheen gedaan, dat maakt het helemaal af.

Ik heb de categorie ‘BBQ’ gebruikt, dan kun je gebruik maken van een lekker rookhout, maar er is uiteraard niks op tegen om dit gewoon in de oven te maken.

Ingrediënten:

  • 500gr gehakt
  • kruiden naar smaak, bijvoorbeeld voor deze jammie gehaktballen
  • BBQ saus als topping

Bereidingswijze:

Maak het gehakt onder elkaar op jouw favoriete manier; het enige dat anders is aan deze bereiding is dat je geen ballen maakt, maar het gehakt in een muffinvorm bakt met een lekker laagje BBQ saus bovenop.

Doe het gehakt in de muffinvorm en bak het in de oven (175 graden) ongeveer 45m (de kerntemperatuur moet 72 graden zijn) – de laatste 10m doe je de BBQ saus erop.

Smakelijk!

gehaktmuffins

De doorsnede van deze heerlijke gehaktmuffin

gehaktmuffins

Het eindresultaat

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.