Eerst een stukje onbetaalde reclame, want de oesterzwammen die ik voor dit recept heb gebruikt, die zijn zelfgekweekt. Het bedrijf Zwamburg verkoopt een mooi emmertje met sporen zodat je door de sporen te voeden met koffiedrap, je eigen oesterzwammen kunt kweken. Dat is niet alleen superleuk, maar ook superlekker!

Oesterzwammen zijn natuurlijk heerlijk om te bakken, dus ik dacht: dat heb ik al zo vaak gedaan: ik wil wel eens iets anders! Van alle dingen die door mijn hoofd gingen was frituren degene die het ook is geworden; het worden mooie knapperige smaakbommetjes en dat is een mooie garnituur bij een lekkere ribeye.

Ingrediënten:

  • 250gr (zelfgekweekte) oesterzwammen
  • 2el bloem
  • olie om in te frituren

Bereidingswijze:

  1. Veel eenvoudiger dan onderstaand kan bijna niet: haal de oesterzwammen even door de bloem.
  2. Verwarm de olie tot een temperatuur van 170 graden.
  3. Frituur de oesterzwammen een minuut of 2 à 3; zeker niet langer!
  4. Serveer bij een mooie ribeye van de BBQ, spruitjes en witlof.

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.