Ik was een hele tijd geleden actief met het uitwerken van recepten van cocktails; ik maak ze wel nog steeds, maar een recept heb ik al een hele tijd niet gedeeld en daar komt nu dus verandering in. In mijn zoektocht naar lekkers, stuitte ik een hele tijd geleden al eens op de ‘Shiso & Kaffir’ gin die door Vera da Silva is gemaakt. Vera heeft bij Eyserhalte gewerkt – een delicatessenzaak voor de mensen die het niet kennen – en precies daar heb ik de gin ook gekocht. Kaffir had ik wel al eens van gehoord, dat is familie van de limoen: een kruidige citrusvrucht dus, maar Shiso nog nooit. Shiso blaadjes lijken qua smaak het meest op basilicum, maar er zit ook een vleugje munt in. Dat zijn de 2 hoofdbestanddelen, maar er zit nog veel meer lekkers in.

Als je dat weet, dan is het bijna zonde om tonic erbij te doen, want waarom zou je deze smaken gaan mengen met nog meer smaken? Dat is dan ook de reden dat ik met grote regelmaat gin liever puur drink dan verdunt met tonic en zéker geen bak ijs erbij doe, want daarmee druk je sommige smaken nog meer weg, maar goed: dat is allemaal heel persoonlijk!

Op Vera’s website staat de suggestie om een Shiso Martini te maken en dat idee sprak me enorm aan; je mengt de frisheid van de gin met een mooie droge vermouth, waarbij een heerlijk apperatief ontstaat; olijfje erbij voor de gezelligheid en je hebt iets unieks om je gasten voor te zetten – of om jezelf te verwennen!

Ingrediënten:

 • 75ml Shiso gin
 • 15ml droge vermouth
 • olijfjes om te garneren
 • ijsblokjes

Verdere benodigheden:

 • cocktailshaker
 • cocktailprikkers

Bereidingswijze:

 1. doe de ijs blokjes in de cocktailshaker
 2. doe de gin in de cocktailshaker
 3. doe de vermoet in de cocktailshaker
 4. doe de deksel op de cocktailshaker en schudt het geheel zo’n 30 seconden krachtig
 5. strain (zo heet het Engels; laten we het ‘schenk’ noemen) de cocktail in een gezellig glas en garneer met 1 of meerdere olijfjes op een cocktailprikker

Geniet er lekker van!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.