Eigenlijk draait dit receptje om maar 1 ding en dat is de knolselderij. Kijk op de foto voor meer inspiratie voor de rest van het gerecht (ik verklap eigenlijk alleen maar de hoofdingrediënten: veel groenten (knolselderij, ui, boontjes, aubergine) en een lekkere boemboe, een beetje mie en je bent klaar. Dus hierbeneden het recept voor de Oosterse knolselderij:

Ingrediënten:

  • per persoon een plak knolselderij
  • per 3 plakken 1 ei
  • scheut sojasaus
  • paneermeel
  • sesamzaadjes

Bereidingswijze:

Schil de knolselderij en snij er plakken van ongeveer 1cm dik van.

Klop het ei los en voeg een scheut sojasaus toe; haal een plak knolselderij door het ei, leg het daarna in het paneermeel. Strooi er wat sesamzaadjes op en bek de plak vervolgens in een olie/boter mengsel mooi goudbruin.

Serveer – zoals hierboven aangegeven – met mie en bijvoorbeeld Ajam Paniki en je gaat smullen!

Smakelijk!

Oosterse knolselderij

Het smaakvolle eindresultaat

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.