Eigenlijk draait dit receptje om maar 1 ding en dat is de knolselderij. Kijk op de foto voor meer inspiratie voor de rest van het gerecht (ik verklap eigenlijk alleen maar de hoofdingrediënten: veel groenten (knolselderij, ui, boontjes, aubergine) en een lekkere boemboe, een beetje mie en je bent klaar. Dus hierbeneden het recept voor de Oosterse knolselderij:

Ingrediënten:

  • per persoon een plak knolselderij
  • per 3 plakken 1 ei
  • scheut sojasaus
  • paneermeel
  • sesamzaadjes

Bereidingswijze:

Schil de knolselderij en snij er plakken van ongeveer 1cm dik van.

Klop het ei los en voeg een scheut sojasaus toe; haal een plak knolselderij door het ei, leg het daarna in het paneermeel. Strooi er wat sesamzaadjes op en bek de plak vervolgens in een olie/boter mengsel mooi goudbruin.

Serveer – zoals hierboven aangegeven – met mie en bijvoorbeeld Ajam Paniki en je gaat smullen!

Smakelijk!

Oosterse knolselderij

Het smaakvolle eindresultaat

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.