Ik vind de Antilliaanse keuken geweldig; omdat er door de eeuwen heen verschillende volkeren met verschillende culturen zijn samengegaan, is deze prachtige keuken ontstaan; de invloeden van indianen, Spanjaarden, Nederlanders, Afrikanen, Sefardische Joden en Aziaten maken deze geweldige keuken tot wat ze nu is.

Deze spareribs vormen onderdeel van een heerlijke Antilliaanse maaltijd: ik maakte er Arroz Morro (geweldig lekker gekruide rijst met kidneybonen) bij en natuurlijk het altijd verfrissende tafelzuur. Ik zal deze recepten ook dit weekend publiceren, want dat maakt de maaltijd wel compleet. Geheel ten overvloed natuurlijk: ik maak deze spareribs op de BBQ, maar je zou natuurlijk ook de oven kunnen gebruiken hiervoor.

Ingrediënten:

 • 2 slaps spareribs
 • 1 chunk rookhout
 • 2el ketjap manis
 • 2el bruine bastardsuiker
 • 3 tenen knoflook
 • 1 limoen
 • 1 klein blikje tomatenpuree
 • 1el (appel)azijn
 • 2tl chiliflakes
 • 1tl paprikapoeder

Bereidingswijze:

 1. als de slager de ribs nog niet heeft ontvliesd voor je dan begin je daarmee.
 2. maak nu de marinade voor de ribs: snij de knoflook fijn en doe deze in een kommetje
 3. rasp de limoen en voeg de zeste aan de knoflook toe; pers de limoen nu uit en doe het sap ook in het kommetje
 4. voeg de suiker, de azijn, de tomatenpuree, chiliflakes, paprikapoeder en ketjap toe en roer het geheel goed onder elkaar
 5. smeer de spareribs in met de marinade en laat ze liefst een hele nacht marineren
 6. Als je de ribs gaat maken: bereid je BBQ voor op een indirecte sessie op 110 graden en gaar je ribs hier 5 a 6 uur op, nadat je het blokje rookhout hebt toegevoegd. Controleer na 4 uur of ze al gaar zijn en of de suiker in de marinade niet gaat verbranden
 7. Serveer met Arroz Moro en tafelzuur en geniet!
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.