Zoals jullie ondertussen wel weten vind ik het leuk om verschillende keukens met elkaar te combineren; in dit geval dan BBQ en Indonesisch. Ik kan me aan de andere kant ook wel voorstellen dat dat 'vroeger' op natuurlijke wijze gebeurde. Vaak werd op open vuur gekookt en dat voegt toch al een mooie smaak toe aan het gerecht dat je aan het maken bent. Ik vond dit een leuke combinatie die ik overigens wel vaker maak en daarom nu dan ook graag met jullie deel. Ik verwijs nu voor mijn gemak even naar de losse recepten die op andere pagina's staan, dus als je dit als start gebruikt, vind je vanzelf alles bij elkaar.

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

  1. maak de atjar tjampoer; dit kun je best een week of 2 bewaren in de koelkast (mits alles maar goed in de vloeistof ligt)
  2. maak de burnt ends volgens het vermelde recept; je kunt natuurlijk naar hartelust spelen met kruiden (bijvoorbeeld Indonesisch) om er je eigen draai aan te geven
  3. maak de nasi
  4. maak het bord mooi op en garneer met verse peterselie

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.